Preguntes freqüents

Llocs per al bany

Els mesos d’estiu, els hostes poden banyar-se a la petita piscina desmuntable que instal·lem a l’era, amb unes vistes espectaculars sobre tota la Garrotxa, o refrescar-se amb les mànegues que porten aigua potable des de la propera font del Serradell.
A més, els hostes tenen ben a prop les gorgues naturals de la riera de Sant Aniol d’Aguja, una de les zones naturals de bany més conegudes de la Garrotxa. Hi poden accedir amb cotxe (25 minuts) o caminant (una excursió recomanada per a persones amb experiència en excursionisme).
Entre Montagut i Sadernes, les gorgues situades sota l’impressionant pont de Sadernes o pont del Llierca són de fàcil accés per a les famílies: aparqueu a les zones senyalitzades i camineu fins al pont i les gorgues.
Els hostes també poden banyar-se a les gorgues del Borró a Sales de Llierca, menys concorregudes i situades just abans de l’inici de la pista principal que puja al Serradell.
Per últim, les fantàstiques piscines municipals de Tortellà i Montagut estan obertes a tothom i ofereixen tots els serveis als usuaris.

Barbacoes

A la casa tenim barbacoes portàtils a disposició dels hostes, però només es poden fer servir del 15 d’octubre al 15 de març. La resta de l’any, el decret 64/1995 de la Generalitat de Catalunya prohibeix d’encendre qualsevol tipus de foc en terrenys forestals i en la franja de 500 metros que els envolta (al Serradell el bosc el tenim a tocar!), com a mesura de prevenció d’incendis forestals.
Com a alternativa, la primavera i l’estiu els hostes del Serradell poden encendre la llar de foc i coure els aliments a l’interior.

Accessibilitat per a persones amb discapacitat

Lamentablement, les característiques arquitectòniques del Serradell dificulten la mobilitat de les persones amb discapacitat a l’interior de la casa. A més, per arribar fins al Serradell Llevant i al Serradell Ponent cal superar diversos obstacles físics que poden dificultar o fins i tot impedir l’accés.

Compres

Al petit poble de Tortellà hi trobareu petits supermercats que ofereixen tot el que pugueu necessitar per passar un dies. També hi podeu comprar pa i carn excel·lents. Hi ha mercat tots els diumenges al matí.
Per fer compres més grosses, a Banyoles, Besalú i/o Olot hi trobareu les principals grans superfícies d’alimentació.

Mascotes

Les mascotes estan permeses al Serradell, amb la condició que estiguin ben educades i que no pugin al mobiliari, especialment a llits i sofàs. En tot cas, tenim establerta una tarifa de 30 euros per animal i estada, que cobreix les despeses addicionals de neteja i higiene per al·lèrgies.

Animals salvatges

Els animal salvatges que els hostes del Serradell poden sentir o veure més habitualment són porcs senglars, llebres, cabres i muflons, daïnes i cabirols, guineus, esquirols, gripaus, escurçons… Si pugeu al Serradell al vespre o la nit, augmenten exponencialment les possibilitats de creuar-vos amb algun d’aquests animals. De dia i al cel, veureu voltors, falcons, corbs, alguna àliga ocasional, la becada…