On som

Ubicació i accessos

El Serradell està en el sector oriental del parc natural de l’Alta Garrotxa, a les muntanyes que separen Sadernes (la Garrotxa) de Bassegoda (Alt Empordà). Pots trobar-nos a Google Maps: https://goo.gl/maps/L2XbnVj4zm7EQJcB9

I pots veure’ns a vista d’ocell a Google Earth. Cerca “El Serradell, Sales de Llierca” a Google Earth, o fes clic aquí.

ACCESSOS

Hi ha dues maneres d’arribar al Serradell: des de Tortellà / Sales de Llierca (pista de 12 km), i des de Sadernes (pista de 8 km).

Ambdues vies d’accés són practicables per a qualsevol tipus de vehicle conduint amb precaució. Conduirem amb especial precaució en creuar  els guals per a la sortida de l’aigua de pluja, que abordarem lentament i en lleugera diagonal.

La pista de Sadernes és més curta, però també més estreta i amb més pendent. De Sadernes al Serradell, en turisme: 8 km. en 30 minuts.

La pista de Tortellà / Sales de Llierca és més llarga, però les vistes són impressionants; és ampla i està molt ben mantinguda. Des del començament de la pista al Serradell, en turisme: 12 quilòmetres en 40 minuts.

Les condicions de les pistes poden variar en funció de l’època de l’any i la meteorologia, per la qual cosa recomanem als hostes consultar amb El Serradell l’accés més recomanat en cada moment, tenint en compte també el tipus de vehicle.

INDICACIONS DES DE TORTELLÀ/ SALES

1. Sortirem de l’autovia A-26 en la sortida Argelaguer/ Tortellà. A l’entrada de Tortellà , prenem a mà dreta la carretera en direcció a Sales de Llierca.

2. Un quilòmetre més endavant veurem les bústies de correu de Sales de Llierca. Continuarem per la mateixa carretera per la qual venim, que gira a l’esquerra. Seguirem sempre per aquesta carretera, seguint les indicacions El Serradell o L’Orri/ Polí.

3. A 2 quilòmetres de les bústies, la carretera deixa d’estar asfaltada i es divideix en dos. Seguirem la pista de l’esquerra, que comença a pujar. Hi ha un senyal que obliga a no passar de 20 km/h, i un cartell en direcció L’Orri.

4. La pista puja a poc a poc, està en molt bones condicions, i té alguns trams asfaltats. Passarem a mà dreta una masia en obres (Monteia) i continuarem endavant sense deixar mai la pista principal. A uns 3 quilòmetres de Monteia, ja en terrenys de L’Orri  (hem passat un senyal verd que ho indica), la pista torna a bifurcar-se.

5. Triarem la pista de l’esquerra, pujant per un tram formigonat en direcció Sadernes/ Bassegoda. Més tard la pista planeja i després torna a pujar, en un segon tram formigonat amb un pas canadenc per al bestiar.

6. Un quilòmetre més endavant, arribarem a un encreuament de camins amb diversos senyals i un hidrant vermell per als bombers. Hem de fer una mica de maniobra per donar la volta i pujar per la pista que puja en direcció El Serradell/ Sadernes.

7. La pujada acaba en un altre encreuament de camins, en el qual seguirem recte per la pista principal, iniciant el descens. A uns 300m veurem a l’esquerra l’ermita de Sant Andreu de Gitarriu, i uns 150m després, la casa del Serradell. Baixarem per la rampa, i ja haurem arribat!

INDICACIONS DES DE SADERNES

1. Sortirem de l’autovia  A-26 en la sortida “Montagut/ Oix”.

2. Creuarem el poble de Montagut, i girarem a l’esquerra en direcció Sadernes.

3. Poc abans d’arribar a Sadernes, ens trobarem amb dos revolts molt pronunciats en pujada. Només sortir del segon revolt, agafarem la carretera que puja a mà dreta, amb un cartell verd que indica “El Serradell, 8 km”.

4. Una mica més endavant, aquesta carretera es converteix en una pista forestal, que pujarem durant uns 25 minuts (7,5 km), fins arribar al Serradell.